Fira dels cavalls de Puigcerdà

La fira Hispàno-Bretó de Puigcerdà és una de les més importants del sector del cavall a Catalunya, així com una de les més conegudes al Pirineu. Agrupa aproximadament una mostra d’1.000 cavalls.

Puigcerdà celebra els dies 4 i 5 de novembre, una nova edició d’aquesta conegudíssima fira de tardor que se celebra des de l’any 1270. Durant aquesta fira, es realitzen concursos amb diverses races equines, en les següents proves; d’arrossegada, parades, exposició de bestiar, tir i enganxat, entre unes altres. La principal novetat d’aquest any es la categoria de sobranys i sobranyes. Posteriorment, es fa el lliurament de premis a la millor ramaderia. En aquests dos dies de fira els ramaders negocien la venda dels cavalls. Els compradors equins més importants són Valencians. Sens dubte, els ramaders de la comarca i els integrants de l’Associació de criadors de cavalls de la Cerdanya, són els protagonistes d’aquest certamen.

 

 

Milers de persones es desplacen per veure l’espectacular concurs de cavalls així com per veure la mostra de cavalls situats a l’espai del recinte firal que consta de més d’11.000m2 i de 120 corrals llogats.

Amb el pas dels anys s’ha convertit en una fira multisectorial, on ha reunit una important quantitat de firaires de diferents varietats de productes, com per exemple, menjar, roba, accessoris, productes artesanals, decoració, etc … També trobarem atraccions pels més petits de la casa.

 

 

 

 

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *