Un passeig i una sessió de relaxació en una mateixa jornada.

Podem, en una tranquil·la jornada, fer un passeig per la muntanya i desprès relaxar-nos en aigües sulfuroses calentes?

A la Cerdanya, és possible i, a més a més senzill: farem una excursió des de Dorres fins al Santuari de Bell-lloc i acabarem amb uns banys romans d’aigües termals a la pròpia població de Dorres.

 

Deixarem el cotxe a Dorres (pàrquing gratuït), i partint des de el carrer de Bell-lloch seguirem unes taques de color vermell i groc per dirigir-nos cap al Santuari de Bell-lloc. Oblidarem la pista asfaltada per escollir pujar el torrent Jovell entre alisis, freixers i bedolls, i aproximadament en 30 minuts arribarem al cim. Des de aquí, i seguint la ruta assenyalada amb marques blaves travessàrem uns prats, veurem les poques masies de Brangolí i Feners al lluny i veurem el Santuari. En uns 15 minuts ja hi serem al Santuari i la seva Església romànica del segle XII, i si estem atents observarem la tradició dels devots de deixar una pissarra al damunt de l’altar de la Verge en sol·licitud d’un favor.

 

Al tornar ens detindrem als Banys de Dorres, al costat del pàrquing, i podrem relaxar-nos de la nostre petita excursió d’una hora i mitja gaudint del bany en aigües termals sulfuroses i de temperatura d’entre 38 i 42º (i si es l´hivern podrem estar envoltats de neu) mentres contemplem les magnífiques vistes del macis del Puigmal i la Serralada del Cadí.

Els beneficis dels banys en aigües termals poden ser molts i variats, però destacarem que potencia la circulació sanguínia i la seva oxigenació, estimula el sistema immunològic i relaxa la ment. Per el contrari, poden provocar una certa somnolència i sensació de cansanci o fatiga, per el que no es aconsejable superar els 20 minuts de bany en casa sessió.

 

Finalitzat aquest excel·lent relaxament, podem esmorzar en alguns dels restaurants de la mateixa població o bé apropar-nos a altres zones amb més oferta com es el cas de l´enclau de Llívia, i haurem completat una excel·lent jornada.

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *