Assolir un repte

Arriba la primavera i l’estiu i La Cerdanya s’omple de llum i de vida.

És el moment en què deixem els esquís i comencem a  preparar-nos per les boniques curses de muntanya organitzades per la zona i, perquè no, per posar-nos algun repte com ara fer una marató.

Córrer una marató no és un repte impossible inclús encara que no hagis corregut en la vida. Per afrontar aquest repte només cal:

 • Plantejar-se el repte a llarg termini, almenys 9 mesos si no has corregut mai.
 • Voler. Has de voler-ho amb força i, si a més a més, tens un motiu emocional (Ex. Li  dediqueu a algú important a la vostra vida) l’èxit d’assolir l’objectiu es casi segur.
 • Fer-se una revisió mèdica completa abans de començar.
 • Anar al podòleg per veure si necessiteu plantilles.
 • Tenir un bon pla d’entrenament.

En aquest últim punt és on volem aturar-nos en aquest article.

En el 2009, després de veure al meu marit Sandro (director general de Campus Cerdanya) complir el seu objectiu de córrer la seva primera marató, em vaig proposar d’assolir aquest repte. Ell em deia que no hi havia res millor per exercitar la voluntat i la força mental que fer aquest tipus de proves almenys un cop a la vida.

Per afrontar el repte, Sandro em va recomanar seguir el magnífic i útil llibre que va utilitzar ell per entrenar-se: “Entrenament de marató per a principiants” de David A. Whitsett, Forrest A. Dolgener i Tajala Mabon Kole.

¿Per què us recomano aquest llibre?

 1. Perquè jo l’he seguit al peu de la lletra i funciona.
 2. Perquè, si no has corregut en la vida, et proposa un pla molt progressiu per començar a córrer que et proporciona molta confiança. Defineix un pla a un mes per aconseguir córrer mitja hora i després et proposa seguir corrent mitja hora, 4 dies a la setmana durant 3 mesos per acostumar al teu cos a aquest nou esport.
 3. Un cop que pots córrer mitja hora i ho has fet durant 3 mesos, pots abordar el pla de 16 setmanes de preparació per la marató.
 4. Cada capítol proposa un pla de kms (el llibre insisteix en què t’oblidis del temps que trigues), per córrer 4 dies a la setmana i et comenta un tema clau per poder finalitzar una marató (preparació mental, estiraments, alimentació, preparació el dia abans de la cursa, la revisió mèdica, etc.)
 5. El pla és molt progressiu i res agressiu i, per tant, molt motivador, ja que et permet experimentar que, encara que sembli impossible, aconsegueixes dia a dia, setmana a setmana, els objectius proposats.

Us animo a començar a córrer i, si teniu ganes, posar-vos aquest gran objectiu. Jo vaig començar a córrer amb 39 anys i als 40 vaig acabar la primera marató amb èxit. No és fàcil però és un objectiu a l’abast de molts i una experiència increïble, motivadora i molt recomanable perquè:

 • Augmenta enormement l’autoestima.
 • Prova la teva capacitat d’esforç í constància.
 • Activa el poder de la ment quan el cos ja no pot.
 • I moltes altres coses que descobríreu si us embarqueu en aquesta aventura.

Fins aviat.

Rebeca Garcés

Directora d’operacions

Campus Cerdanya

 

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *