Roca Viva

 

Rocaviva es un laberint màgic de senders, situat a 1.300 metres d’altitud i vorejat de més de 600 roques de granit treballades per Climent Olm.  Aquest escultor, veí de Músser, s’ha dedicat durant 27 anys a esculpir les roques que estaven en diferents camps familiars i, amb el temps ha creat un autèntic museu al aire lliure en mig de la naturalesa.

 

Les escultures creades per Olm tenen diferents tampanys, solen predominar les cares i les figures abstractes o geomètriques. Darrera de totes les escultures, Olm ha volgut transmetre una filosofia basada en dos pilars: Els Drets Humans i Carta a la Terra; “Fer els ciments per una societat global sostenible, capaç de conduir una vida personal més satisfactòria i un país i un món millors. Es tracta de cultivar valors, de potenciar una consciència pacífica, ecològica i solida…sobretot plenament humana”.

 

 

Però, aquest sender destaca ademès per el seu exuberant paisatge que rodeja l’obra. Les pedres es troben sense cap tipus d’ordre, disperses al mig del bosc, rodejades d’impressionants avets, roures i plantes aromàtiques.

Us aconsellem el recorregut en forma ziga-zaga. Així, conforme aneu avançant, les figures aniran apareixent. La idea es que us perdeu , reflexioneu i us trobeu a vosaltres mateixos.

 

L’any 2010 l’obra va ser declarada bé d’interès cultural pels Consells Comarcals de La Cerdanya i del Alt Urgell.

 

 

Com arribar-hi; Si sortim des de Puigcerdà hem d’agafar la N-260, direcció la Seu d’Urgell. Un cop haguem passat el poble de Martinet, haurem d’agafar la primera sortida a la dreta, direcció Lles de Cerdanya. Després de 3km de carretera veurem una desviació cap al poble de Músser.  Just entrant al poble de Músser trobarem un pàrquing gratuït a mà dreta, lloc ideal on deixarem el nostre cotxe. Abans d’arribar a Rocaviva encara tindrem 15 minuts caminant fins arribar a una gran roca amb el nom del parc-museu que don la benvinguda a tots els visitants.

 

 

A continuació els hi deixem les coordenades per si arriben amb l’ajuda del GPS,
Inici del camí:
42º 22.683577124977887′ nord
1º 39.429917335510254′ est

 

Que ho disfruteu!!!!

 

 

 

 

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *