Primera escola de Trail Running a la Cerdanya.

La Cerdanya la podríem definir de molts sinònims diferents; historia, família, bellesa, esport i aventura,  gastronomia, descobrir, flora i fauna. La comarca ha sigut protagonista en veure néixer i  créixer a joves de la comarca que amb el temps  han arribat a ser grans esportistes amb molt de renom a nivell mundial com son: Jose Antonio Hermida, Emma Roca i Kilian Jornet.

L’any 2014 es va juntar un grup d’amics amb la intenció de crear un club que englobes esport, natura i muntanya.  Així es com van crear el Club Esportiu Cerdanya Pirineus i on va néixer l’escola de Trail running, un esport que consisteix en sortir a córrer per tot tipus de senders o camins de la nostra comarca i fer els nostres cims com la Tosa, el Puigmal i el Puig pedrós, sense seguir una pista especifica.

 

Fotografia 1. Noia practicant el Trail Running.

 

El naixement d’aquest club ha estat creat amb un objectiu molt concret,  fer que els xiquets de la Cerdanya tinguin la possibilitat de poder practicar i gaudir del Trail runing, a més de practicar i descobrir altres activitats de muntanya com són ; l’excursionisme, l’escalada, l’esquí de muntanya, l’esquí de fons, l’orientació, el ràpel,  BTT, estades a Refugis, entre molts altres esports que es poden practicar als Pirineus.  L’escola a la vegada a volgut transmetre els següents valors com són; la companyonia, el respecte, l’amor per la natura, l’esforç de superació, l’objectiu per aconseguir una meta i iniciar-los en les seves primeres curses i campionats a nivell de Catalunya.

El club adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes (FEEC) no ha parat de créixer des de la seva creació, va començar amb 14 nens/es i actualment ja són més de 40 nois/es inscrits d’edats compreses entre els 6-14 anys. Entre setmana fan 2 o 3 sessions en diferents poblacions com son  Alp, Bellver de Cerdanya i altres municipis i zones de la comarca. Un cop al mes es marca una sortida  els dissabtes pel mati d’unes tres hores . Sovint, organitzen sortides el cap de setmana, on fan divertides activitats com  gimcanes incloses, aprofitant per quedar-se a dormir a algun refugi, com per exemple, el de Malniu i acabar el dia amb  activitats nocturnes.

 

Fotografia 2. Activitats nocturnes.

 

El club es pioner en organitzar curses de muntanya a la Cerdanya i alhora brindar als més petits a que hi puguin participar en les seves diferents categories. La Ultra Cerdanya, la Vertical Sky Race són un exemple i de gran renom en el panorama nacional, ambdúes aquest any dins el campionat i Copa Catalana. Exclusives per a nens i organitzades desde el Club podem anotar el Cros de la Bastida a Prullans, la Dark Polar Kids a la Molina, la Duatlo a Talló, la UC Kids a Puigcerdà, la vertical Kids a Alp, la triatló a Bellver… Cal remarcar que el poc  benefici net que s’obté d’aquestes curses, s’inverteix pels més petits del club, l’any passat per exemple se’ls hi va donar tota l’equipació i aquest any han pogut posar un autocar gran per anar els nens i els pares que ho vulguin a totes les proves del Campionat de la Catalunya Kids.

 

Fotografiaa 3. Nois/es participant en competicions.

 

Agrair al Xavier Casanovas el seu temps invertit en atendrem i gaudir de la seva passió en explicar el projecte d’aquest grup d’amics com s’ha fet realitat.

També fa una petició a qui pugui formar part del Club serà benvingut, tant si és a la junta o com a pare si el seu fill ho vol provar, que es pot ficar en contacte a través de la web i sense cap compromís els hi detallaran horaris.

 

Per últim desitjar moltíssima sort als 700 participants d’aquest cap de setmana a la 7º Edició de la Ultra Cerdanya!

 

 

 

Marina Puyol

Campus Cerdanya

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *