Ens anem de Festa Major!!!

A la Cerdanya amb l’arribada del bon temps són molts els pobles que comencen a celebrar les seves festes majors, antigament aquestes festes es feien per celebrar el Sant de cada població. Amb el temps, molts municipis encara conserven les tradicions antigues, d’altres s’han reinventat als temps actuals, o bé han trobat l’equilibri entre les dues ( festes tradicionals i modernes).

 

A continuació us informem de les festes majors del mes de Juny a la Cerdanya:

 

Meranges i Girul celebra la seva festa major el tercer cap de setmana de Juny, dies 17 i 18. Antigament feien una processió, però amb el temps s’ha perdut aquesta tradició. Actualment, nomes es conserva la missa del diumenge, desprès els veïns es reuneixen per fer un aperitiu i seguir amb un ball. Degut al seu creixement demogràfic, en els últims anys han habilitat un espai  dedicat  als més menuts de la família.

 

A Éller el dia 23 de Juny es fa la tradicional saltada del foc de Sant Joan. El dia següent, es fa una missa i desprès per la tarda es fa una trobada de jocs de taula per nens, joves i adults. La festa finalitza amb un ball.

 

 

Olopte comença la seva festa major el dia 24 de juny amb un sopar popular. El diumenge a les 13 hores té lloc la missa, posteriorment la colla gegantera farà una actuació. La festa acabarà amb un ball.

 

Els veïns de Lles de Cerdanya esperant impacients els dies 23,24 i 25 de Juny per celebrar Sant Pere, el patró de la seva festa Major.  Ens els últims anys el poble organitza un sopar de germanor, jocs per la mainada i moltes activitats més.

 

 

Riu de Cerdanya fa una gran foguera  amb coca i cava per donar inici la celebració de la seva festa major en honor a Sant Joan. Diumenge 15 de Juny al mati els nens poden anar a la festa de l’escuma. La tarda del diumenge es celebra el ball de els rentadores. Aquesta activitat consisteix en pujar a la Font, un cop allà es reparteixen galetes i xocolata acompanyats d’un bon raig d’anís i moscatell.

 

Alp comença l’inici de la seva festa major amb el repicament de campanes a l’església Sant Pere el dia 28 de Juny. Per la nit podem aprofitar per anar al famós sopar popular celebrat a la plaça major. El dia següent es fa una missa solemne en honor al patró del municipi. El mateix dia 29 de Juny, és fan les  populars sardanes,  el ball de casats i el ballet d’Alp. A més a més d’un seguit de activitats més.

 

 

 

Anirem fent publicacions en el nostre blog de Campus Cerdanya, informant de les festes majors programades a la Cerdanya.

 

 

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *