Nens+ animals= suma perfecta per un cap de setmana rodó.

A punt d’acabar-se la temporada de l’esquí, i amb l’arribada del bon temps, una de les activitats que més solen agradar a les famílies que tenen nens petits és anar a visitar el parc Animalier de les Angles, un espai natural de 37 hectàrees on trobarem animals salvatges que viuen  a la natura en un espai de semi-llibertat.

 

Fotografia 1. Mapa parc.

 

 

Al parc podem trobar fins a 12 especies d’animals típics dels pirineus com són l’isard, el porc senglar, la cabra salvatge, el llop, l’os, el bisó i el cérvol, etc… També podrem trobar espècies més típiques d’Europa com són els cérvols, els muflons, les daines, les marmotes, els cabirols d’entre molts d’altres.

Hi han dos rutes possibles a fer, el circuit llarg de 3,5 Kilòmetres ( senyalitzat amb unes marques grogues) i el circuit curt de 1,5 km (marcat de color vermell). El primer circuit té una duració aproximada d’unes dues hores a peu, mentre que el segon dura una hora. La duració dependrà del ritme que portem al caminar, així com de les parades que fem, en els dos recorreguts trobarem varies zones per poder fer  pic-nic o sentar-nos a descansar una estona.

 

Fotografia 2. Petjades.

 

 

Aquest parc compta amb un recorregut molt didàctic pels nens/es, on  apart de poder observar els animals en el seu àmbit,  trobaran plafons on veuran escrit  el nom de l’animal, en cas de voler  aprofundir informació podrem trobar també una fitxa on ens indicarà amb més detall el nom de l’animal científic, el seu pes habitual, la seva alçada, on sol viure i el seu menjar preferit. També ens podrem fer una idea de les petjades dels animals mitjançant plafons que fan la reproducció de les seves  empremtes.

A part de veure un ventall molt ampli d’espècies d’animals el parc ens endinsarà amb la flora ( plantes i arbustos) característiques de la zona, gracies a cartells que ens anem trobant al llarg de tot el recorregut.

Aquest parc està obert tots els dies de l’any de 9-17h ( 9-18h entre el 10 de Juliol i el 31 d’Agost), menys el mes de Novembre, que esta tancat per vacances.

 

Fotografia 3. Cabra salvatge.

 

 

Com arribar-hi.

Si sortim des de Campus Cerdanya, agafarem l‘avinguda Schierbeck, fins que arribem a la plaça Europa, un cop trobem  la primera rotonda  agafarem la primera sortida direcció D30 o Bourgmadame, i tirarem tot recte agafant la N116 direcció Perpignan.  La segona rotonda que ens trobem agafarem la primera sortida direcció Fontaine Romeu N166, mentre que la tercera rotonda agafarem la segona sortida D188 direcció la Llagonne/ Les Angles/ Quillan. Seguirem tot recte i a la quarta  rotonda on anirem direcció Pla del Mir o les Angles D32F  ens dura al parc Animalier de les Angles.

 

 

 

Marina Puyol

Campus Cerdanya

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *