Entrevista a Mar Quera per la cursa Dream Runners

L’any 2000 l’ONG fundació IPI- Cooperació va crear una sèrie de curses amb el nom de Dream Runners amb la finalitat d’ajudar a diferents països subdesenvolupats, en àmbits poc afavorits com són l’infància, la salut i l’educació.

Aquest 15 d’Agost, totes aquelles persones que pensin que val  la pena córrer, caminar i implicar-se per una causa solidària podran fer-ho apuntant-se a la cursa Dream Runner de Puigcerdà.

1.Hola Mar, com es pot inscriure la gent que vulgui participar en la Dream Runners?

La forma més rapida i còmoda que podem fer-ho és via digital, a través del servidor d’Albecam.

Si no podem fer-ho presencialment a la carpa que hem instal·lat a la plaça Santa Maria de Puigcerdà els dies Dissabte 10- Diumenge 11- Dilluns 12- Dimarts 13 i Dimecres 14, de les 10 del matí fins a les 20.00 h (4 dies abans de la cursa).
El mateix dia de la cursa ja no s’admetran inscripcions.

Les persones que no puguin vindre físicament, poden fer un petit donatiu econòmic, l’important és participar!

2. La Dream Runner va adreçat a tots els públics?

Si a tothom, nosaltres organitzem una cursa de 10 Km, però a demés d’aquesta també organitzem uns altres 7 circuits per adaptar-nos a les edats/preferències de cada persona, pel que fa als kilòmetres/metros o bé si es decideix fer una cursa/caminada.

3. Quants kilòmetres són i quin recorregut és?

Cursa 1: Són els 10 Km de la Dream Runners.

Cursa 2: Passejada per a totes les edats, 5,5 Km.

Cursa 3: Sègals nascuts l’any 2004 fins 2006, 1700 m.

Cursa 4: Vailets nascuts durant l’any 2007-2009, 1200 m.

Cursa 5: Menuts nascuts els anys 2010 i 2011, 800 m.

Cursa 6: Xerrics nascuts els anys 2012 i 2013.

Cursa 7: Xics nascuts els anys 2014 i 2015, 200m.

Cursa 8: Xumets nascuts des de el 2016 fins el 2019, 50 m.

4. Quantes persones és van inscriure l’any passat i quantes esperes que ho facin aquest any?

L’any passat es van inscriure 2000 persones i aquest any serà la mateixa xifra, no hem augmentat places, ja que és un bon número de participants pel tema logístic i de personal.

5. Es necessita alguna preparació prèvia abans de córrer la Dream Runners de 10 Km?

Sí, ja que Puigcerdà està dalt d’un turo i té un cert desnivell, si no estàs preparat, la baixada és molt fàcil però la pujada set pot fer bastant feixuga.

Pel que fa a la caminada no es necessita cap preparació prèvia, ja que és una passejada molt saludable.

6. Quina causa solidària don suport més concretament la cursa Dream Runners de Puigcerdà?

Aquest any la cursa Dream Runners donarà el 70% de la seva recaptació a la construcció d’un centre de neonatologia a la Costa d’Ivori, a l’Àfrica occidental, mentre que el 30% restant es destinarà a les obres d’adequació del Centre de dia i de la Unitat de Psicogeriatria de la Residencia Geriàtrica de Puigcerdà.


A més la Fundació de l’Hospital de Puigcerdà farà la donació d’1 incubadora, 4 llits per a nadons, 1 infanta i d’altre material sanitari a la Costa D’ivori, tot aquest material va quedar en desús amb l’obertura del nou Hospital de la Cerdanya, d’aquesta forma aquest material tornarà a fer-se servir gràcies a aquesta causa solidària.

7. A part de fer-se a Puigcerdà la Dream Runners, a quins altres municipis es fa?


A Cornellà aquest any ja han celebrat la 4a edició la Dream Runner on la causa d’aquesta cursa solidaria es per donar ajuda a les dones, mentre que a Barcelona la Dream Runner participa amb la marató i mitja marató donant suport a través dels dorsals solidaris.

En altres edicions s’havien fet a la Seu d’Urgell, Manresa, Tona, Mollet, les Franqueses i Andorra.

8. Et consideres una Dream Runner?

Sí i tant! He participat plenament des de la primera que es va fer a Puigcerdà i seguiré fent-ho! M’agrada molt la barreja de l’esport i la solidaritat, ho trobo molt interessant.

Per exemple la cursa de Sant Silvestre ha sigut sempre una cursa solidària, un tant per cent de la recaptació és per una bona causa de la vila.

Voldria fer una crida a totes aquelles persones que participin d’alguna forma, si no és econòmicament ho facin a través de voluntariat, ja que és una molt bona causa i ens ho passem molt bé.

Imatge 1: Alcaldes, regidors, tècnics, directora de la cursa i presidenta del Consell Comarcal, units per la Dream Runner.
Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *