Bunkers de Martinet, una interesant visita cultural per fer amb familia.

Durant els anys quaranta del segle XX es va construir una línia defensiva al llarg dels Pirineus que ha estat, durant molts anys, embolicada pel secret militar.

 

Aquesta construcció, basada en búnquers i realitzada per ordre del règim franquista, era coneguda popularment com la “Línia P” i arrencava en el Cap de Creus per arribar fins al País Basc. L’objectiu era defensar Espanya, després de la Segona Guerra Mundial, d’una possible invasió de les forces aliades que lluitaven contra règims feixistes.

En total es tractava de construir 10.000 búnquers, i en el cas concret de la comarca de la Cerdanya era considerat com un punt altament estratègic.

 

 

Avui dia es poden visitar diversos d’aquests búnquers d’observació i de tret d’artilleria, així com els seus pous de ventilació units per passadissos subterranis excavats en la roca. Els búnquers estan fets de formigó armat i es dissimulaven exteriorment cobrint-los amb terra i pedres.

 

També es pot realitzar un recorregut exterior, a l’aire lliure, i gaudir de fantàstics paisatges i meravelloses vistes.
El passeig té una durada aproximada d’1 hora i 45 minuts.

 

Aquest “Parc dels Búnquers de Martinet” està promogut per l’Ajuntament de Martinet i Montellá, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, la Generalitat de Catalunya i el Memorial Democràtic.
D’altra banda, aquestes construccions defensives estan incloses en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

 

Els horaris de visita, moltes d’elles guiades, són amplis, i durant el període estival (juliol, agost i fins a l’11 de setembre) és, concretament, de dilluns a diumenge de 10 h. a 14 h. i de 16 h. a 20 h.
Les tarifes són molt assequibles, ja que el ventall va des dels 8€ de l’entrada per a adults, fins a descomptes per a jubilats, estudiants, discapacitats,… i els nens entre 0 i 5 anys gaudeixen d’entrada gratis.

 

Per a més informació poden consultar la següent pàgina web: http://www.bunquersmartinet.net

 

 

 

 

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *