Banys termals per a esportistes

Els banys termals no solament tenen beneficis per a relaxar-se quan gaudim de les vacances o dels caps de setmana, els banys termals són coneguts pels seus múltiples beneficis curatius que moltes vegades s’utilitzen per a tractar diferents lesions del cos, així com per oxigenar la nostra ment de la pressió generada per les competicions. Per això es molt important que els esportistes sovint realitzin banys termals.

 

A continuació esmentem els 5 beneficis més importants i destacables dels banys termals:

 

Millora la circulació sanguínia: Els banys termals funcionen a partir d’aigua calenta que es filtra a través del sòl, aquesta aigua s’ajunta amb minerals com bicarbonat de sodi i calci, entre molts altres. Aquests minerals en entrar en contacte amb la pell, s’absorbeix directament a través del cos fent que la pressió hidrostàtica augmenti, en produir-se aquest procés durant un temps determinat, millorem la circulació i el flux del nostre cos. El fet que el sistema respiratori estigui ben oxigenat, fas s’oxigeni tot el cos, d’aquesta manera mantindrem beneficiats els teixits del nostre cos, els òrgans i el cor, tenint-los sans i forts.

 

Desintoxica l’organisme: L’aigua calenta dels banys termals beneficia positivament al sistema nerviós de l’organisme, afavorint els processos de desintoxicació d’aquests a través de la sudoració.

 

Millora les malalties de la pell: Uns dels minerals més importants per a la pell és el silici, una vegada aquest manté contacte amb la pell ajuda a reduir alguna de les malalties de la pell. També tenim el sofre, aquest mineral és de gran ajuda per a reduir malalties com la dermatitis, fongs o la psoriasis.

 

Pal·lia el dolor: Les aigües termals ajuden a millorar lesions, relaxar músculs i  sanar articulacions. També ajuden a reduir dolors musculars crònics com són l’artritis o la fibromiàlgia. A demès, la flotabilitat de l’aigua ajuda a tenir un moviment més lliure amb les articulacions.

 

Redueix l’estrès: L’estrès que provoquen les competicions, entrenaments o lesions solen disminuir o desaparèixer gràcies a aquest tractament, ja que la calor de l’aigua relaxa els músculs i també al factor terapèutic psicològic.

 

 

Marina Puyol

Campus Cerdanya

Comparte el artículo en ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *